Clementine Verschaeren (16) gaat naar school in Steinerschool De Zonnewijzer (Wijgmaal) en deed een stage van één week. Voor haar was het een van haar eerste werkervaringen en in die zin best uniek. Ze mocht er bovendien haar eigen idee omzetten in realiteit. Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en binnen
Hoe was het voor jou om aan je stage te beginnen?
“Ik had nog maar één keer gewerkt, op een speelpleinwerking. MAAKbar is iets totaal anders en ik was heel zenuwachtig. Alles was nog onbekend en alles gaf me ook wat stress. Al doende heb ik ondervonden dat het niet nodig was om te stressen.”
 
Wat vind je van een stage tijdens het middelbaar?
“Ik vind dat bijzonder en ik denk dat jonge mensen daar veel uit kunnen leren. Andere leerlingen die ASO volgen, komen misschien pas later in contact met een werkplek. Ik heb die ervaring nu al gehad en ik heb alvast geleerd dat het niet nodig is om heel zenuwachtig te zijn.”
 
Hoe kende je MAAKbar?
“Via mijn ouders. Mijn papa heeft al eens tomatenplanten gedoneerd aan het plantenasiel van MAAKbar. Toen ik zelf kennis kwam maken had ik de indruk dat ik mij hier wel comfortabel zou kunnen voelen.”
 
Wat doe je tijdens je stage?
“Ik ontwierp een flessenhouder en tafelloper, of picnic-kleedje: kies zelf maar! Ik maak ze van oude hemden die de Kringwinkel heeft gedoneerd. De hemden verknip ik en stik ik opnieuw aan elkaar volgens een patroon.”
 
Was dat jouw eigen idee?
“Ja, ik heb voor ik mijn stage begon een hele lijst aan ideeën doorgegeven met dingen die ik wou doen en die ik haalbaar vond. De mensen van MAAKbar vonden dit het leukste idee. Het idee pikte ik eigenlijk op toen ik op vakantie was in Frankrijk. Vrienden van ons hadden gelijkaardige picnic-kleedjes en ik dacht dat het leuk was om dat ook te kunnen maken.”
 
Wat vond je van jouw stage?
“Ik ben hier tegen mijn verwachtingen in uit mijn comfortzone gekomen. Ik ben het bijvoorbeeld niet gewend om initiatief te nemen. Ik ben het gewend om af te wachten of om mee te gaan in wat de rest doet. Hier leerde ik wel zelfstandig na te denken over een oplossing. Ik leerde ook dat het goed kan zijn om wel initiatief te nemen.”
 
 
Kan een afbeelding zijn van , met de tekst "9 Bij MAAKbar MAAK leerde ik zelfstandig na te denken over een oplossing CLEMENTINE, STAGIAIRE STEINERSCHOOL