Eindelijk .... goed nieuws

 

Na een lange, stille periode, kunnen we jullie goed nieuws melden. De Stad Leuven heeft op de gemeenteraad beslist de werking van MAAKbar financieel te ondersteunen. Vanaf het begin voelden we een grote wil bij de stad om er mee voor te zorgen dat MAAKbar kon blijven bestaan. Niet zoals het was, wel in een andere vorm.

Ondertussen kunnen we jullie ook bijzonder goed nieuws melden over de nieuwe locaties:

* Begin november nog verhuizen we heel onze textielbank naar een lokaal in het Comenius-gebouw op de Tiensevest nr 60. Daar gaan we opnieuw workshops, textiel repair cafés, laagdrempelige cursussen en zoveel meer rond stof en draad kunnen organiseren.

* De gereedschappenbib blijft nog even in de silo's van maakleerplek. Vanaf het late voorjaar kan je ons ook vinden in de Bib Tweebronnen

   
 
Naaien bij MAAKbar: het kan weer!
 

 

Olé, vanaf 15 november zal MAAKbar opnieuw textielactiviteiten organiseren in ons nieuwe TextielLab, Tiensevest 60 lokaal 301 te Leuven. We vliegen er direct in met een gevarieerd programma.

Textiel Repair Café

Hier helpen we je graag om jouw kleding of textiel te herstellen. Vrijwillige naaisters geven je advies en herstellen samen met jou de kleding. Dit alles tegen een vrije bijdrage. Iedere 3de zaterdag van de maand van 10u tot 16u.

Check en deel de Facebookevents:

Textiel Repair café op 20 nov en Textiel Repair café op 18 dec

BruZelle NaaiMoment

Samen stoffen zakjes uit preloved- stof maken voor BruZelle in het TextielLab van MAAKbar = samen solidair tegen menstruatie-armoede. Vanaf nu kan het maandelijks op de 3e maandag van de maand van 14u - 16u. Je kan stofjes knippen, strijken, stikken.

Check en deel de Facebookevents:

Open NaaiAtelier

Ja kan al overweg met de naaimachine, maar wilt liever in gezelschap verder werken aan je naaiprojectje op je eigen tempo. Dan is het Open NaaiAtelier van MAAKbar iets voor jou.
We vragen een bijdrage van min 2 euro voor het gebruik van de ruimte de naaimachines en een drankje.
'Tijd voor mezelf'-naaicursus ism Femma

Je leert naaien met de naaimachine via kleine naaiprojectjes ( geen kledij). Alles is ter plaatse: naaimachines, stof, garen en andere benodigdheden.

Een lesgeefster van Femma, die ook vrijwilligster is van MAAKbar en onze ‘spirit’ dus goed begrijpt, helpt je op weg. OOk mensen met een beperkte kennis van het Nederlands zijn welkom.

Een reeks van 6 lessen op dinsdagvoormiddag die start op 16 nov en eindigt aan de Kerstvakantie.

Inschrijvingsgeld: 30 euro - met reductie-Uitpas: 6 euro

Alle info en inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.