MAAKbar lanceert de MAAKbar Maid

Een praktische hulp voor kappers in tijden van corona

 

Midden vorige week zagen we een filmpje op facebook over een kapper uit China die veilig werkte achter een zelfgemaakte omkasting op wieltjes met plexiglas. Dat bracht ons op het idee een dergelijke corona proof ‘hulp’ uit te werken voor de kappers. MAAKbar vrijwilliger Sven Busschodts werkte het prototype uit.

De MAAKbar Maid is volledig gemaakt uit hergebruikt materiaal. Enkel het plexiglas werd aangekocht. Het is een staaltje van circulaire economie. Het prototype wordt vanaf maandag 18 mei uitgetest bij kapper Yasar Yil van Chapeau in de Tiensestraat 155 in Leuven.  De MAAKbar Maid biedt bescherming voor zowel de kapper als de klant.

Moest er interesse zijn van kappers, andere contactberoepen of de horeca om de MAAKbar Maid aan te schaffen, zorgt MAAKbar dat er snel en efficiënt een productie op maat van de klant op gang komt. Hiervoor willen we samenwerken met lokale ondernemers die eveneens circulair gedreven werken. Wie interesse heeft om een MAAKbar Maid aan te schaffen, kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Heropening MAAKbar 


Vanaf woensdag 20 mei openen we bij MAAKbar voorzichtig terug de deur. We zullen enkel open zijn op woensdag tussen 14 en 17 uur en op zaterdag tussen 11 en 16 uur. Hoe gaan we tijdelijk werken?
 
Uitlenen van gereedschap 
Je reserveert, wij ontsmetten het materiaal en je komt het oppikken tijdens een afgesproken moment.
Al lid van MAAKbar, dan kan je onmiddellijk reserveren.
Nog geen lid? Stuur een mail met naam, adres, mailadres en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan welk lidmaatschap je verkiest.
Stort het bedrag op rekening BE 61 9730 1900 0617

  • Word CORONA-lid voor 1 maand, kostprijs is 10€
  • Word CORONA-lid voor 6 maand, kostprijs is 20€
  • Speel op safe. Word voor één jaar lid van de gereedschappenbib MAAKbar, kostprijs 30€
 
Repair cafés met een tijdslot
We doen nu Repair Cafés met een tijdslot en enkel op afspraak.
Er zijn op dit moment enkel herstellingen van klein elektro mogelijk, op de eerste verdieping van MAAKbar.
Reserveer hier wanneer je wilt langskomen. Of bel tijdens de MAAKbar openingsuren (woe 14-17 u en za 11-16 u) naar 0473 17 05 12.
Je krijgt Magda aan de lijn, zij boekt een afspraak voor je.
 
Corona afspraken
Kom alleen naar MAAKbar, er mag maar één persoon naar boven of beneden op hetzelfde moment. Wacht even buiten als er al iemand binnen is.
Wil je een abonnement aanschaffen, dan betaal je best via storting op ons rekeningnummer of breng gepast geld mee.
Ontsmet steeds je handen, alles zal bij MAAKbar aan de ingang klaar staan.

 

 

Limited Edition unieke mondmaskers

 
MAAKbar wil het leuke aan het veilige koppelen en lanceert DIY-pakketten voor mondmaskers met 3 krachtige spreuken.

Een pakket met materiaal om deze 3 mondmaskers te maken kost 15 euro. Binnen Leuven en deelgemeentes worden deze gratis geleverd door een fietskoerier. Woon je verder, dan bezorgen we het pakket via BPost en kost een pakket 17,50 euro. Bestellen kan via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De opbrengst van deze actie gaat naar de naaiopleidingen die MAAKbar samen met Femma organiseert voor kwetsbare groepen. 

Deze actie krijgt de steun van Mei Plasticvrij. Zij willen hiermee iedereen oproepen om herbruikbare mondmaskers te maken. Ook interesse om van start te gaan in jouw gemeente? Vraag het stappenplan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.