We wensen je veel herstel- en deelplezier in 2022

 

We ontmoeten je in 2022 graag op één van onze locaties:

* Textielbank in lokaal 301 in het Comeniusgebouw op de Tiensevest nr 60. We organiseren er workshops, textiel repair cafés, laagdrempelige cursussen en zoveel meer rond stof en draad.

* Gereedschappenbib in de silo's van maakleerplek, Stapelhuisstraat 13-15 aan de Vaartkom.

 

Cursus ‘Hersteller Klein Electro’ opnieuw van start

De opleidingen van Qrios ( volwassenenonderwijs van VTI) zijn gekend in het Leuvense. Hun aanbod omvat veel praktische cursussen die zowel theorie als praktijk combineren. De ideale partner om samen een cursus rond herstellen op te zetten, want zoiets bestond nog niet.

Deze cursus gaat zowel in op materiaal- en metaalkunde als op electriciteit. Je krijgt theorie maar er wordt ook veel geoefend met kapotte kleine huishoudelijke elektrotoestellen. Deze worden snel afgeschreven als er iets mis mee is. Toch blijken ze dikwijls nog te herstellen. Ideaal materiaal om mee aan de slag te gaan tijdens de lessen.

Er is een nieuwe cursus gepland vanaf 24 januari tot 6 juni, telkens op maandagvoormiddag. Op het einde van de cursus ontvang je een getuigschrift. De lessen worden gegeven bij Qrios, Grensstraat 1B in Kessel-Lo, vlakbij de bushalte op de Tiensesteenweg.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 120 euro + 5 euro voor de cursus. Er zijn verschillende reductietarieven afhankelijk van de inkomenssituatie van de cursist. deze kan je hier checken: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vrijstelling-van-inschrijvingsgeld-in-het-volwassenenonderwijs

Interesse? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
Naaien bij MAAKbar: het kan weer ... mocht er geen omikron in de lucht hangen.
Omwille van de voorspellingen worden er in januari geen publieke activiteiten georganiseerd in het TextielLab.
 
 

 

Olé, vanaf 15 november organiseert MAAKbar opnieuw textielactiviteiten in ons nieuwe TextielLab, Tiensevest 60 lokaal 301 te Leuven. We vliegen er direct in met een gevarieerd programma.

Textiel Repair Café

Hier helpen we je graag om jouw kleding of textiel te herstellen. Vrijwillige naaisters geven je advies en herstellen samen met jou de kleding. Dit alles tegen een vrije bijdrage. Iedere 3de zaterdag van de maand van 10u tot 16u.

Check en deel de Facebookevents:

 

BruZelle NaaiMoment

Samen stoffen zakjes uit preloved- stof maken voor BruZelle in het TextielLab van MAAKbar = samen solidair tegen menstruatie-armoede. Vanaf nu kan het maandelijks op de 3e maandag van de maand van 14u - 16u. Je kan stofjes knippen, strijken, stikken.

Check en deel de Facebookevents:

 

Open NaaiAtelier

Ja kan al overweg met de naaimachine, maar wilt liever in gezelschap verder werken aan je naaiprojectje op je eigen tempo. Dan is het Open NaaiAtelier van MAAKbar iets voor jou.
We vragen een bijdrage van min 2 euro voor het gebruik van de ruimte de naaimachines en een drankje.
 
'Tijd voor mezelf'-naaicursus ism Femma

Je leert naaien met de naaimachine via kleine naaiprojectjes ( geen kledij). Alles is ter plaatse: naaimachines, stof, garen en andere benodigdheden.

Een lesgeefster van Femma, die ook vrijwilligster is van MAAKbar en onze ‘spirit’ dus goed begrijpt, helpt je op weg. Ook mensen met een beperkte kennis van het Nederlands zijn welkom.

Een reeks van 6 lessen op dinsdagvoormiddag die start op 11 januari en eindigt op 15 februari 2022.

Inschrijvingsgeld: 30 euro - met reductie-Uitpas: 6 euro

Alle info en inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.