De zon schijnt bij MAAKbar in de maand mei. 

Na een welverdiende paasvakantie zijn we er weer ingevlogen bij MAAKbar. De zon is eindelijk van de partij, maar we maken het mooie weer ook zelf met allerlei leuke activiteiten en fijne ontmoetingen.

Hieronder lees je er meer over.

Open brei-moment Sinds vrijdag 28 april hebben we een textielactiviteit toegevoegd aan ons assortiment.

Elke tweede en vierde vrijdag van de maand kan je namelijk komen breien in het TextielLab van 14.00 tot 16.00. Ben je een ervaren breister of eerder een beginneling? Iedereen is welkom op dit open breimoment. Let wel op, dit is geen cursus. Iedereen kan aan zijn eigen project werken, op zijn eigen tempo in aangenaam gezelschap. Je kan ideeën uitwisselen, inspiratie opdoen en leren van elkaar. Er zijn ook steeds mensen met veel ervaring aanwezig die je graag verder helpen als je een steekje laat vallen.Het TextielLab breekt uit

  
Het TextielLab breekt uit. We nemen nog eens onze bakfiets en gaan op verplaatsing op zaterdag 6 mei en woensdag 17 mei.

Zaterdag 6 mei trekken we met de fiets richting LDC Remy. Op de middag kan je genieten van een lekker maaltijd in het buurtrestaurant. Van 14.00 tot 16.00 kan je je kapotte kleding komen herstellen met de hulp van onze vrijwilligers in de cafetaria van het LDC terwijl je geniet van een lekkere koffie.

Woensdag 17 mei zijn we te gast in Hal 5 op een evenement van Beweging.net. Onder het motto “Kleine daad, grote impact” tonen we mensen hoe ze zelf kleding kunnen herstellen op een creatieve manier en hoe ze oude jeans kunnen upcyclen tot hoesjes voor je gsm of je zonnebril.

 


Laatste sessie mandala's haken in het TextielLab

 

Het is zover. Vrijdag 5 mei is het de laatste sessie haken in het TextielLab van MAAKbar. Wat begon als een zot idee, aangedragen door een jonge bewoonster van de Stille straatjes in Kessel-Lo, groeide uit tot een vaste waarde in het TextielLab. Vanaf november kwamen er elke 1e en 3e vrijdag  van de maand mensen samen in het TextielLab om mandala’s  te haken. Ondertussen staat de teller al op 120 mandala’s in totaal, over de verschillende organisaties heen.

Wil je graag je mandala komen afwerken? Heb je thuis mandala’s gehaakt, maar heb je ze nog niet binnen gebracht?  Of ben je er nog nooit geraakt, maar heb je wel heel veel zin om mee te doen aan dit project? Grijp dan je kans op vrijdag 5 mei!

Midden juni worden alle mandala’s samen gevoegd tot één groot kunstwerk en opgehangen in het centrum van Leuven. Uiteraard gaat dit gepaard gaan met een feestelijke opening. Meer info hierover volgt nog

 

Textiel Repair Café

Zaterdag 20 mei is het opnieuw Repair Café in het TextielLab van MAAKbar.

Van 10.00 tot 16.00 is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken en zijn kleding te komen herstellen/ verstellen.

Heb je thuis een stapel kleding liggen die dringend gerepareerd moet worden, maar weet je niet hoe eraan te beginnen. Onze vrijwilligers zetten je graag op weg.Gereedschappenbib 

De gereedschappenbib van MAAKbar is de plek waar je moet zijn als je klusjes wilt uitvoeren in huis of in de tuin, maar niet over het juiste gereedschap beschikt.

Een abonnement kost 40 euro/ jaar (of 8 euro met een reductietarief). In ruil daarvoor krijg je toegang tot verschillende soorten gereedschap, van een elektrische schroevendraaier tot een hogedrukreiniger. Per week kan je maximaal 5 stuks uitlenen waarmee je je huis volledig kan opknappen.

Interesse? Wil je graag weten wat er allemaal in ons aanbod zit? Neem een kijkje in de catalogus op www.maakbar.org of kom eens langs in de gereedschappenbib.

De gereedschappenbib op maakleerplek is open op zaterdag van 10.30 tot 13.00. Hier vind je een groot assortiment.

De gereedschappenbib in Tweebronnen is open op woensdag van 14.00 tot 16.00. Hier is slechts een kleine selectie gereedschap aanwezig.

Opgelet, op zaterdag 20 mei zal de gereedschappenbib op maakleerplek gesloten zijn omdat opnze vrijwilligers ook wel eens graag genieten van een lang weekend.

 

Zonnige voorjaarsgroetjes!#MAAKbar team

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.maakbar.org

 

Volg ons op sociale media

Je kan ons volgen op de Facebookpagina  en Instagram MAAKbar vzw.
Volg ons, word fan en deel die nieuwe adressen met iedereen die delen, herstellen en hergebruik in het Leuvense in het hart draagt. Bedankt!

 
Onze locaties:
- TextielLab - Tiensevest 60 - lokaal 301 - Leuven
- Gereedschappenbib - maakleerplek - Stapelhuisstraat 13 - 15 - Leuven
- Antenne gereedschappenbib - Loket in Tweebronnen - Rijschoolstraat 4 - Leuven